Piaci jelentés - Mit látunk?

2021-03-04
6 perc olvasási idő

Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a befektetőknek, bérlőknek és tulajdonosoknak 2021-ben?

Budapest Irodapiac

Pál Tamás MRICS - Ügyvezető, Irodai Ügynökség, Bérlői Képviselet

Múlt évben, 2020-ban, az nemzetközi trendekkel összhangban, Magyarország teljes irodabérlési tranzakciói csökkentek. Az év végére azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a piacot érintő pozitív változásokkal együtt 2021-ben elkezdődhet a reorganizáció, bár sok piaci szereplő az év első felében jóval árnyaltabb módon jósolta meg. Az első nehézségek után úgy tűnik, hogy a bérlők rendezik irodai működésüket, és a hibrid irodahasználat megjelenésével hosszabb távon is ebben a működési formában maradnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a közösségi területekre és tárgyalókra helyezett nagyobb hangsúly mellett az irodaterületek aránya nem fog csökkenni, mivel sűrűbb ülési tervet fognak figyelembe venni. Egy változásokkal teli év előtt állunk, mivel alkalmazottaink igényeinek figyelembevételében jelentős mértékben befolyásolja, hogy mennyire rugalmas a vállalat az otthonról való munkavégzés során az elmúlt évben. Látjuk, hogy az epidémia után egy hosszabb tesztidőszak kezdődik, amikor a munkaadók évtizedekig döntenek arról, hogy a rugalmas munkavégzés kiváló alternatívája-e a munkaadói érdekek fenntartására és a munkahatékonyság fenntartására.

READ FULL OFFICE MARKET REPORT

Ipari és logisztikai piac

Kiss Ernő– Társtulajdonos, Befektetési és Ipari Főigazgató

A legutóbbi időszak bizonytalansága nem tudta megrengetni az ipari és logisztikai ingatlanpiacot, hanem épp ellenkezőleg, intenzívebb verseny kezdődött, ahol az e-kereskedelmi szereplők robbanásszerű növekedést tapasztaltak. A rekord alacsony kihasználatlanság és magas stabilizáló bérleti díjak jellemzik az egész szektort. Várjuk, hogy a kereslet bővülése és a változó fogyasztói szokások által okozott szűk kínálat a fejlesztők és befektetők számára is a következő években ez a szegmens maradjon a fókuszban. Már most láthatjuk, hogy azok az új beruházások, amelyek nagyobbak, mint valaha, nem feltétlenül elégítenek ki minden igényt, így nem várható stagnálás vagy bérleti díjak csökkenése.

READ FULL INDUSTRIAL AND LOGISTICS MARKET REPORT

Befektetés Tőkepiac

Balogh Attila – Befektetés, Vagyonkezelés

A utazási korlátozások tartósságával egy olyan piac jöhet létre, amely kedvező a hazai befektetők számára erős vásárlóerejükkel. A magyar szereplők eddigi majdnem 50%-os piaci részesedésük sikeressége valószínűleg attól függ, hogy az eladók árérzékenysége milyen mértékű, ami nem elhanyagolható szempont a jelenlegi és várható gazdasági kilátások fényében. Ugyanakkor a határok zárva tartása nem akadályozta meg a nemzetközi akvizíciókat: a hazai szereplők számára a portfóliójuk sokszínűsítése és telítettsége érdekében üzleti tevékenységük lélegzetelállító tempóban folytatódott Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Görögországban és Spanyolországban. Ezekben az országokban magasabb hozamokat realizálhatnak, így a szurkolók és szereplők valószínűleg izgalmas eseményeket fognak látni a következő időszakban.

READ FULL INVESTMENT CAPITAL MARKET REPORT

Szeretne többet megtudni?

Olvassa el elemzéseinket és jelentéseinket!

Kattintson a gombra, hogy ellátogasson elemzési oldalunkra.

ANALYSES

No items found.

Kapcsolódó bejegyzések

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesüljön piaci hírekről és elemzésekről

Így megkapja legfrissebb híreinket és elemzéseinket közvetlenül a postaládájába.

Feliratkozással Ön elfogadja a Adatvédelmi szabályzatot.
Thank you! You have successfully subscribed to our newsletter!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
__wf_fenntartott_öröklés
Fedezze Fel Híreinket És Elemzéseinket

Maradjon naprakész legfrissebb piaci híreinkkel és elemzéseinkkel.

Fedezze fel az a magyar és nemzetközi kereskedelmi ingatlanpiac legfrissebb híreit és elemzéseit az ESTON-tól. Merüljön el átfogó piaci jelentésekben és elemzésekben és tanulmányokban az  aktuális ingatlanpiaci trendekről.