Célegyenesben a Lightware-Projekt - Egy hosszú út végén

2024-09-10
6 minute read time

Lightware – Kisvállalkozásból globális tech-vállalat

Vida Gergely 1998-ban indította el a Lightware Zrt.-t az audiovizuális technológia iránti természetes szenvedélyétól vezérelve. Több mint 25 év alatt kisvállalkozásból globális, iparági vezetővé nőttek, 4 kontinensen 18 partnerirodával és 400+ alkalmazottal, világszerte több mint 30 országban elérhetőek termékeik.

Dinamikus növekedés, változó igények – a tökéletes székhely felkutatása

Az elmúlt évtizedben a cég exponenciális növekedésen ment keresztül, amellyel párhuzamosan a költözés iránti igény egyre égetőbb, evidens szükséggé alakult. Közbeszólt chipválság, pandémia, külföldi terjeszkedés melyek mind a költözést késleltették. Az ESTON irodabérbeadási csapata 8 éven át állt folyamatos kapcsolatban a vezetőséggel, időről időre felmérve változó igényeiket és a piac által kínált lehetőségeket.

A keresés fókuszában egy olyan terület felkutatása állt, amely egy egyedi, a cég igényeire szabott és a munkavállalók kényelmét kielégítő innovációs központ kialakítását teszi lehetővé, azaz egyszerre kínál modern igényeket kielégítő irodaterületet, és ad otthont a cég működéséhez elengedhetetlen technológiai részlegeknek és funkcióknak. A keresés komplexitását növelte, hogy a központi lokáció, a műszaki színvonal és a környezetbarát kialakítás mind kiemelt igény volt a megbízó részéről. A választásnál mindemellett szem előtt tartották azt is, hogy legyen lehetőség a további bővülésre, ugyanis a cég dinamikusan fejlődik: az elmúlt 2 év alatt megduplázódott a létszám. Szintén mérvadó volt, hogy a fejlesztési részlegnek is egy inspiratív környezet kialakítására alkalmas hely legyen az új székhely, illetve az irodai dolgozók is egy kényelmes és modern területen végezhessék munkájukat.

A helyszín: HOP Technology Office Park

A budapesti irodapiac alapos felmérése után a Lightware új otthonául a WING által fejlesztett HOP Technology Office Park 7. számú épülete bizonyult ideális választásnak. Ez a döntés nem csupán egy egyszerű költözést jelent, hanem egy stratégiai lépést a vállalat jövője felé.

A HOP koncepciója úttörő a maga nemében: olyan innovatív környezetet teremt, amely egyszerre elégíti ki a modern munkavállalók igényeit és a high-tech vállalatok speciális műszaki követelményeit. Ez a kettős fókusz teszi a parkot egyedülállóvá Budapest irodapiacán, és ideális választássá egy olyan dinamikusan fejlődő technológiai vállalat számára, mint a Lightware. A cég új, "A" kategóriás székhelye a park 7. számú épületében, 7000 négyzetméteren valósul meg. Ez a nagyszabású projekt nem csak a vállalat, de az egész hazai irodapiac szempontjából is kiemelkedő jelentőségű: a 2023-as év egyik legnagyobbirodapiaci tranzakciójaként elnyerte a Portfolio Property Awards 'Év Irodabérleti Tranzakciója' díját is. Ez az elismerés egyben az ESTON szakértői csapatának kivételes munkáját és elkötelezettségét is dicséri. Nyolc éven át tartó kitartó együttműködésük a Lightware vezetőségével, valamint a változó igények és piaci lehetőségek folyamatos elemzése végül egy olyan megoldáshoz vezetett, amely tökéletesen illeszkedik a vállalat jelenlegi és jövőbeli szükségleteihez. Project Management csapatunk nap-mint-nap 4-5 szakág, összesen 150-200 szakemberének munkáját felügyeli a 7000 négyzetméteren.

Környezettudatosság és fenntarthatóság: A jövő irodaházának alapkövei

A Lightware új székházának kialakításánál a munkavállalói jólét mellett a környezettudatosság is kiemelt szerepet kapott, ami mind a megbízó, mind a bérbeadó számára kulcsfontosságú volt. A projekt egyedisége abban rejlik, hogy egy több mint 50 éves épületet alakítanak át prémium kategóriás, modern ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak megfelelő irodaházzá.

Az eredeti épület újrahasznosításával jelentős mennyiségű szén-dioxid-kibocsátást sikerült elkerülni, szemben egy teljesen új létesítmény építésével járó környezeti terheléssel. Az épület központi elhelyezkedése további előnyökkel jár: kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, és kerékpárral is könnyen megközelíthető, ami jelentősen csökkenti a munkába járás környezeti lábnyomát.

A környezettudatos közlekedés ösztönzésére az épület 80 felszíni és közel 100 fedett kerékpártárolóval rendelkezik. Emellett a munkavállalók számára elérhetőek a Park elektromos autótöltő-állomásait is, ami további lépés a fenntartható mobilitás irányába.

Az épület felújítása során is a fenntarthatóság volt a vezérelv. A teljes gépészeti rendszer cseréje helyett annak modernizálására került sor, ami így is jelentős energiamegtakarítást eredményez. A nyílászárók cseréje mellett olyan eredeti elemek megtartására is figyelmet fordítottak, mint az álmennyezet, ami nem csak az üzemeltetési költségek optimalizálását segíti, de a fenntarthatóságot is szolgálja az új anyagok felhasználásának csökkentésével. A zöld energia iránti elkötelezettséget tovább erősíti az épület tetején a későbbiekben kialakításra kerülő napelempark. Ez a megoldás nem csak az épület energiahatékonyságát növeli, de hosszú távon hozzájárul a működési költségek csökkentéséhez és a környezeti terhelés mérsékléséhez is.

Ezek az intézkedések együttesen biztosítják, hogy a Lightware új székháza nem csak modern és kényelmes munkakörnyezetet nyújt, de egyben a vállalat környezettudatos filozófiáját is tükrözi, példát mutatva az iparág számára a fenntartható irodaház-fejlesztés terén.

Ütemezés és jövőkép

A Lightware új székházának megvalósítása nem csupán egy költözés, hanem egy mérföldkő a vállalat történetében. A HOP Technology Office Parkban létrejövő innovatív, fenntartható és dolgozóbarát komplexum a Lightware víziójának és történetének fizikai megtestesülése. Az ESTON szakértő projektmenedzsment csapatának irányításával 2025 első negyedévére elkészülő, 7000 négyzetméteres létesítmény nem csupán modern munkakörnyezetet biztosít több mint 300 munkavállaló számára, de egyben a technológiai innováció, a környezettudatosság és a jövőorientált vállalati kultúra szimbólumává is válik. A helyszínen a munkaállomásoktól az üzemi területekig, fotó és videó stúdión át olyan munkavállalók kényelmét szolgáló területek is helyet kapnak, mint a közösségi terasz, work cafe, jóga terem, kerékpártároló melyek a 21. század modern igényeit kielégítő munkahely megteremtésének alapkövei.

Büszkék és hálásak vagyunk, hogy az ESTON részese lehet ennek a kivételes projektnekIrodabérbeadási Divíziónk által a kezdetétől - a tökéletes helyszín felkutatásától kezdve, Project Management szakértőink által egészen az utolsó bútor elhelyezéséig, és minden közbeeső lépésben. Ahogy a Lightware birtokba veszi új otthonát, ez a beruházás nem csak a vállalat, de az egész hazai tech szektor számára is példaértékű lesz, bizonyítva, hogy a gazdasági siker és a fenntarthatóság kéz a kézben járhatnak a 21. század kihívásokkal teli világában.

No items found.

Simonyi Balázs
Head of Office Agency

+3620/929-1620balazs.simonyi@eston.hu

Nikolett Svéger
Senior Consultant

+3620/400-9061nikolett.sveger@eston.hu

Barbara Mórocz
Consultant

+3620/400-9062barbara.morocz@eston.hu

Kapcsolódó bejegyzések

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesüljön piaci hírekről és elemzésekről

Így megkapja legfrissebb híreinket és elemzéseinket közvetlenül a postaládájába.

Feliratkozással Ön elfogadja a Adatvédelmi szabályzatot.
Thank you! You have successfully subscribed to our newsletter!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
__wf_fenntartott_öröklés
Fedezze Fel Híreinket És Elemzéseinket

Maradjon naprakész legfrissebb piaci híreinkkel és elemzéseinkkel.

Fedezze fel az a magyar és nemzetközi kereskedelmi ingatlanpiac legfrissebb híreit és elemzéseit az ESTON-tól. Merüljön el átfogó piaci jelentésekben és elemzésekben és tanulmányokban az  aktuális ingatlanpiaci trendekről.