Fókuszban az irodapiac: 20. Portfolio Property Investment Forum: ESTON szakértői az irodapiac jövőjéről

2024-10-18
2 perc olvasási idő

Az idei évben a jubileumi 20. Portfolio Property Investment Forumot a budapesti InterContinental Hotelben rendezték meg, ahol az iparág vezetői és szakértői gyűltek össze, hogy megvitassák a kereskedelmi ingatlanszektor legújabb trendjeit és betekintéseit. Az ESTON büszkén képviseltette magát rekordszámú, 20 szakértő kollégával.

A kiemelt előadók között szerepelt Pintér Dániel, az ingatlan- és projektmenedzsment vezetője, valamint Simonyi Balázs, az irodabérbeadási divízió vezetője, akik értékes meglátásokat osztottak meg a panelbeszélgetések során. Pintér Dániel kiemelte, hogy az irodapiacon egyre növekszik az üresedési ráta, amely egyes szegmensekben már elérte a 17%-ot. Hangsúlyozta, hogy az ingatlantulajdonosoknak komoly felújításokba kell beruházniuk, vagy el kell gondolkodniuk az irodaterületek átalakításán, mivel a hagyományos irodák iránti kereslet a közeljövőben várhatóan nem fog helyreállni.

Simonyi Balázs az iroda-kialakítások növekvő költségeire hívta fel a figyelmet, amelyek az elmúlt öt évben akár háromszorosukra nőttek, miközben a bérleti díjak mindössze 30%-kal emelkedtek. Ez komoly kihívást jelent az ingatlantulajdonosok számára, akik megpróbálják újrapozicionálni ingatlanjaikat. Emellett kiemelte, hogy a bérlői elvárásokban egyre nagyobb szerepet kapnak az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) szempontok, ami arra utal, hogy még a régebbi irodaházakat is érdemes lehet ezeknek az elvárásoknak megfelelően fejleszteni.

Köszönetet mondunk minden résztvevőnek az értékes meglátásaikért, és izgatottan várjuk, mit tartogat az iparág jövője az új év közeledtével.

No items found.

Simonyi Balázs
Head of Office Agency

+3620/929-1620balazs.simonyi@eston.hu

Nikolett Svéger
Senior Consultant

+3620/400-9061nikolett.sveger@eston.hu

Barbara Mórocz
Consultant

+3620/400-9062barbara.morocz@eston.hu

Kapcsolódó bejegyzések

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesüljön piaci hírekről és elemzésekről

Így megkapja legfrissebb híreinket és elemzéseinket közvetlenül a postaládájába.

Feliratkozással Ön elfogadja a Adatvédelmi szabályzatot.
Thank you! You have successfully subscribed to our newsletter!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
__wf_fenntartott_öröklés
Fedezze Fel Híreinket És Elemzéseinket

Maradjon naprakész legfrissebb piaci híreinkkel és elemzéseinkkel.

Fedezze fel az a magyar és nemzetközi kereskedelmi ingatlanpiac legfrissebb híreit és elemzéseit az ESTON-tól. Merüljön el átfogó piaci jelentésekben és elemzésekben és tanulmányokban az  aktuális ingatlanpiaci trendekről.